Misiunea 2 - Povestea din spate

27 - Aug - 2015

Inainte sa incepem a doua misiune ne am apucat sa construim "Rclub" - clubul nostru. Adica un club in toata regula: cu sistem audio, cu bar, cu scaune, cu dans si voie buna, cu barman si DJ - tot ce trebuie.

Asa ca, dupa ce am gasit spatiul, ne am pus pe amenajari: si decorativa, si caramida, si gresie, si faianta.. si asa mai departe.

Problema a aparut in momentul cand a trebuit sa cumparam dusumeaua. De oriunde incercam sa facem achizitia dadeam numai peste ce se vede in pozele de mai jos. Si pentru cine nu stie, aceea este sigla "Holtzului". Iar acesteia i se asocieaza o suma de scandaluri privind lemn taiat ilegal din muntii Romaniei.

Am atasat cateva surse:

https://www.youtube.com/watch?v=Z8TaHTSi2dc

https://www.youtube.com/watch?v=2pLGMdIvit0

https://www.youtube.com/watch?v=ZCZ_9BEdE9w

https://www.youtube.com/watch?v=eLmlbfxFQI8

Sa fie cumva lemn "murdar" in clubul nostru?

Noi de felul nostru suntem iubitori de munte si de natura. Si nu ne-a placut tare mult ideea sa avem "lemn murdar" in club. Asa ca i-am luat urma. Ne-am documentat un pic si drumurile noastre ne-au dus in judetul Alba in comuna Garda de Sus.

Acolo ne-am intalnit cu cativa localnici si am aflat foarte multe despre tot sistemul "exterminarii" padurilor romanesti.

Pe scurt, ceea ce se vede la televizor este... mai nimic.

Am vizitat unul dintre ocoalele private si... va prezentam niste mici statistici:

- dintr-un singur areal de exploatare au plecat (pur ochiometric) cca 10.000 tiruri cu lemne;

- pentru a parcurge tot arealul pe jos (dus-intors pe lungime) am avut nevoie de 2 ore in conditiile in care nu am stat prea mult de poze;

- lungimea este egala cu latimea;

- ca suprafata, vorbim de 4 munti distrusi. In hectare este foarte greu de precizat;

- ca pondere... doar zona despre care vorbim tine de un singur ocol silvic. UN SINGUR OCOL SILVIC. Stiti cate sunt in toata Romania?

Acum lasand statisticile la o parte... sa lasam pozele sa vorbeascaGalerie foto

VIDEO