Misiunea 2 - Planul - Refrisarea de la Garda

07 - Oct - 2015

Planul:

Trecand peste dezamagirea descoperirii unor astfel de locuri - ce facem? Trecem la treaba! Ce altceva?

Am decis ca tot arealul de la Garda sa fie facut cum a fost. Si noi il vom face!

Data este: 06 - 11 Octombrie 2015 (cu posibilitate de amanare o saptamana in caz de vreme dezastruoasa).

Locul este: catunul Poiana Calineasa, comuna Garda de Sus (din comuna Garda se urmeaza drumul care duce la pestera Scarisoara, apoi se continua prin catunul Ocoale cca 7 km (drum betonat), dupa care se vireaza stanga intr-o intersectie semnalizata, pe un drum asfaltat inca 5 km. Zona defrisata de la Calineasa se vede foarte clar de la 2 km distanta.

In principiu lucrarea se imparte in 2: partea de curatat care va avea loc in toamna si partea de plantat care va avea loc in primavara.

Avem nevoie de TAF-uri, drjube, cai, tractoare si remorci pentru a curata grosul si de cat mai multa lume pentru a aduna ramasitele in gramezi de dimensiuni bine stabilite care ulterior intra in putrefactie si ingrasa solul pentru viitorii puieti.

Tot lemnul mare care va fi tras la vale de utilaje va fi donat ulterior ca lemn de foc.

 

Indemnul:

Asa ca ajuta-ne si tu si implica-te! Sunt 3 moduri prin care o poti face:

1. Daca vrei sa dai informatia mai departe sa stie cat mai multa lume, Facebookul ne ajuta cel mai mult -asa ca orice "share" sau "like" conteaza. Vestea raspandita sub orice forma ne ajuta.

2. Utilajele forestiere costa bani. Pana acum Revo Alpin pune la dispozitie 20.000 RON care vor fi investiti in forta de munca, asta insemnand 2 TAF-uri, 10 perechi de cai, 5 tractoare cu remorci si 22 de oameni fara echipament. Cu cat strangem mai mult - cu atat vom suplimenta utilajele. Daca vrei sa ne sponsorizezi - orice suma e bine venita si stii si unde se duce. Detaliile se gasesc in pagina de "Contact" a siteului www.revoalpin.ro. 

3. Vino la fata locului! Poate ne poti ajuta. Din caculele noastre avem nevoie de 3000 de oameni timp de o saptamana sa putem curata... si nici asa nu suntem siguri ca ajung. Vino sa vezi despre ce e vorba! Ajuta-ne cu cat poti. Pe langa asta poti vedea niste locuri minunate (incluzand pestera cu ghetarul de la Scarisoara, ghetarul de la Vartop, catunul Hanasesti, etc.). Iar seara - am pregatit un loc pentru un festival rustic cu bere si muzica live. Si vin rosu!

Haideti sa ne strangem la Garda de Sus! Sa punem o armata in miscare poate reusim sa dam un exemplu si sa ne facem auziti. Poate si altii vor face la fel in alte zone (caci nu doar la Garda s-a defrisat)!

Revo Alpin va fi acolo pe data de 06.10.2015. Chit ca vom fi doar noi si utilajele mai sus mentionate - vom face cat vom putea.

Dar am prefera sa nu fim singuri! Vrem sa trimitem niste mesaje. Si la Garda sa fie doar inceputul!

Va multumim anticipat si tineti minte... Puteti mai mult!