Misiunea 1 - Orfelinart Rucar

14 - Apr - 2015

La invitatia unei prietene am decis sa facem o vizita de Paste la orfelinartul din Rucar. Organizarea i-a apartinut ei, noi doar am contribuit cu o donatie sub forma de bunuri.

Si suma totala care s-a cheltuit a fost in jurul valorii de 20.000 RON. Astfel am achizitionat tot felul de lucruri trebuincioase copiilor: papuci, paturi, accesorii de papetarie, bijuterii pentru fete, jucarii pentru cei mai mici, etc.

Nu am fost niciodata intr-un orfelinart, asa ca ne am strans repede parte din membri si am plecat catre Rucar.

Am fost intampinati foarte bine. Dupa ce am descarcat masinile si am impartit plasele, am incins o partida de fotbal cu baietii in timp ce fetele au stat de povesti. Apoi am vizitat camerele lor. Am facut cateva selfieuri, i-am lasat sa ne calareasca si sa ne traga de urechi si pana la urma am facut si o "gramada cere varf".

Acesti copii vin de obicei din familii destramate fie de alcolism fie de parinti care i-au abandonat pur si simplu. Le va fi foarte greu atunci cand implinesc 18 ani sa intre in circuitul social deoarece nu sunt programe sustenabile de integrare a lor, de predare a unei meserii, etc. Pe seama acestui subiect vom mai reveni.

Dupa ce am terminat acolo am incins un foc de tabara cu niste cantari, asa ca de Paste. A doua zi am facut o urcare in Piatra Craiului, doar pana pe la cota 1500 m deoarece zapada a fost foarte multa si moale, facand inaintarea aproape imposibila.

Vom reveni!Galerie foto